Hatóanyag- készítmény ellátási láncok sérültek, Covid-19 óta nem álltak helyre

2022. November 15., Tuesday

Hatóanyag- készítmény ellátási láncok sérültek, Covid-19 óta nem álltak helyre

Számos növényvédő szer gyártó a formulázáshoz szükséges egyes alapanyagok hiányával néz szembe. Mindezekhez párosulnak még az energiaválság okozta nehézségek.

Globális szállítmányozási problémák a jövőben is jelentkezhetnek, amellyel a készítmények időben az országba történő megérkezése kerülhet veszélybe.

Felértékelődnek az elérhető, rendelkezésre álló készletek, amelyeket a Nitrogénművek Zrt. Növényvédőszer – kereskedelmi üzletágának nemcsak a hazai kereskedelmi forgalomból, hanem párhuzamos import behozatali és forgalmazási engedély birtokában az Európai Unió területéről egyaránt lehetősége van beszerezni. Így történt ez idén ősszel is, hogy 3000ha kalászos gabonára alkalmazható (Trinity) őszi gyomirtót értékesítettünk végfelhasználók és viszonteladó partnerek részére.

Jól ismert gyártók, közismert készítményei közül 75 db párhuzamos import behozatali és forgalmazási engedéllyel rendelkezünk, melyek közül:

1 nematicid , 5 inszekticid, 8 fungicid, 33 herbicid került forgalomba a Nitrogénművek Zrt által.

Ahhoz, hogy a gazdálkodók sikeres gazdasági évet zárjanak, mind inkább előtérbe kerül az okszerű növényvédelem fontossága. Büszkék vagyunk a párhuzamos import portfóliónkra, hiszen a 4 fő szántóföldi kultúra növényvédelmi problémáira van megoldási javaslatunk.

Herbicidek közül kiemelendő a napraforgó hibrid specifikus gyomirtók, mint az EXPRESS 50 SX (SU toleráns napraforgó) PULSAR= LISTEGO, PULSAR PLUS (CL, CLP toleráns napraforgó) készítmények. Vetőmag választás kapcsán már eldől a gyomirtási technológia. Kihívásokkal teli évet zártunk idén is, a csapadék mennyisége és eloszlása nem kevés fejtörést okozott a gazdálkodóknak. Ennek ellenére, bízva egy csapadékosabb tavaszban a napraforgó termesztők részére preemergens herbicideket (DUAL GOLD, GARDOPRIM PLUS GOLD, RACER, STOMP AQUA) és szelektív egyszikű írtókat (AGIL, FUSILADE FORTE, LEOPARD) ajánlunk.  Meghatározó az import portfólió kukorica gyomirtó szegmense is, melyek főbb készítményei: ADENGO, LAUDIS, PRINCIPAL PLUS. Repcében őszi és tavaszi komplex gyomirtókat ajánlunk: BELKAR, BUTISAN STAR, BUTISAN COMPLETE, IKARUS – GALERA SUPER NÉVEN, RUNWAY és GALERA, KORVETTO mellett a szelektív egyszikű irtók széles választéka áll rendelkezésre.

Most aktuális a repce regulátorok beszerzése, melyek közül a FOLICUR SOLO, TILMOR, TOPREX import készítmények állnak rendelkezésre.

Tavaszra kalászos kultúrában alkalmazandó REVYCARE fungiciddel bővült a szortiment: NATIVO, PRIAXOR, PROSARO készítményeken felül.

Rovarölő szerek közül kapszulázott piretoridok kerültek engedélyeztetésre (KARATE ZEON, RAPID CS). A 2023-as szezonra újdonság a Sumi alfa készítmény. A repce termesztők figyelmébe ajánjuk: INAZUMA készítményt őszi és első tavaszi kezelésre ajánljuk, a méhekre nem jelölésköteles készítmények közül MAVRIK és MOSPILAN szerezhető be a Genezis szántóföldi üzletkötő kollégák ajánlatából.

2023-ban is forduljon bizalommal a Nitrogénművek Zrt. értékesítési csapatához, vásároljon ön is hazai kereskedelmi forgalomból vagy párhuzamos importból beszerzett készítményt. Amiben biztos lehet, hogy hatóanyagban és adalékanyagban, formulációban nem lehet különbség a készítmények között, ami megengedett a kiszerelésben történő eltérés. A párhuzamos import engedély NÉBIH által történő kiadásának feltétele, hogy a növényvédő szer ugyanazon gyártásból származzon, mint a referencia termék.

A hajnali fagyok megérkeztével, külföldről vegyszer beérkeztetést nem eszközölünk. Készleteink raktárainkban temperált hőmérsékleten tárolva, csak belföldön mozognak kora tavaszig. Az értékesítés folyamatos.

A nálunk vásárló partnerek eldönthetik, hogy az import vagy hazai beszerzésből származó növényvédő szert vásárolják és alkalmazzák. A gazdáé a választás, de az import termékek ára jellemzően annyival kedvezőbb, hogy eléri a gazdák ingerküszöbét.

Tematikus csokorba rendezett ajánlatunk:

Genezis Sztár Ajánlat: kalászos gyomirtó és gombaölők

Genezis Gold Ajánlat: Kukorica gyomirtók 

Genezis Napra-Pre ajánlat: Napraforgó vetés után kelés előtti herbicidek

Genezis Spéci Ajánlat: Szelektív egyszikű irtók

Genezis Spécibb Ajánlat: SU, CL, CLP herbicidek napraforgóban

Genezis Méh Kímélő ajánlat

Genezis Piretroid Ajánlat