Az alma időszerű trágyázási feladatai!

2024. June 21., Friday

Az alma időszerű trágyázási feladatai!

 

Az intenzív almatermesztés elképzelhetetlen öntözés nélkül. Ha már öntözés, akkor adja magát a lehetőség, hogy a tápanyagok jó részét tápoldatozással biztosítsuk a tenyészidőszak folyamán a növény igényének megfelelő ütemben. Erre a célra ideálisak a maradék nélkül oldódó úgynevezett öntözőműtrágyák, mint a milyen a Genezis Péti Komplex I., II., III., melyek eltérő NPK arányokkal rendelkeznek, így könnyen beilleszthetőek a szakszerű tápoldatozás technológiájába.

Most, az úgynevezett sejtosztódási szakaszban járunk, amikor elsősorban nitrogénre, foszforra és magnéziumra van nagyobb mennyiségben szüksége a növénynek.

Ezen tápelemeket persze részben pótolhatjuk lombtrágyákkal is, főleg, ha a levélanalízis, vagy a vizuális megfigyelés tápelem-hiányra utal. Ebben az időszakban javasolt készítmények a Genezis Pétisol PK-dús, Genezis Pétisol N-dús Magnesol+S, Magnemix+S, vagy ha az egyes mikroelemek pótlása indokolt, akkor a Mikromix-A cink, Mikromix-A szőlő-gyümölcs, Pétibór Extra a megfelelő megoldás.