Hozza ki adottságaiból a maximumot, használjon Green Max-ot!

2024. February 14., Wednesday

Hozza ki adottságaiból a maximumot, használjon Green Max-ot!

A leghatékonyabb nitrogénműtrágya és a leghatékonyabb talajjavító!

Talajaink kb. 60%-a savanyú vagy savanyodásra hajlamos, melyet jól jelez 6 alatti pH-juk. Ezt a helyzetet meg kell tanulni kezelni! A savanyú talajok kalciumban szegények, ezért korlátozott a tápelemek felvehetősége, nő a toxikus anyagok felvehetősége, romlik a talajszerkezet, a vízraktározó képesség, csökken a humusztartalom, könnyebben alakul ki talajtömörödés, belvíz, pangóvíz.

Egy meszes talajt el lehet savanyítani 1-2 évtized alatt! Ezt ne tegye! Az igazi felelősök a karbamid és az ammónium-nitrát műtrágyák! Használatukkal csak tovább romlik, savanyodik a talaj, rosszul hasznosulnak, mert nem a mi klímánkra valók! Aszályban veszélyesek! Jelentős részük elpárolog, elfújja a szél, a nitrogén egyszerűen elvész! Ráadásul 100 kg ammónium-nitrát, illetve karbamid talajsavanyító hatását 60, illetve 80-100 kg CaCO3 egyidejű kijuttatásával lehet csak ellensúlyozni.

A talajsavanyodás visszafordítható folyamat! Megállítható és megelőzhető!

Az okos, előrelátó gazda tudja, hogy a meszezés vagy a mésztrágyázás a termésnövelés egyik fontos eszköze! Aki hatékonyan akar nitrogéntrágyázni és talajt javítani, az Green Max-ot használ.

Miért a Green Max?

Mert a Green Max tonnánként 159 kg/ha nitrogén (N), 161 kg/ha kalcium (CaO-ban kifejezve) és 116 kg/ha magnézium (MgO-ban kifejezve) hatóanyagot tartalmaz! A benne lévő apróra őrölt dolomitpor, óriási reaktív felületet, ezáltal gyors hatást biztosít! Természetes, bányászott, hazai alapanyagból készül, nem melléktermékből vagy hulladékból. Egy menetben pótolhat három makroelemet!

Az átgondolatlan műtrágya-megválasztás hatalmas károkat okoz nemcsak a talajnak, de a termelő pénztárcájának is!

Gondoljon bele! A savanyú talajnál a növény a nitrogén, foszfor és kálium hatóanyagnak 11-57; 48-66; illetve 23-48 %-át elveszíti, mert az nem hasznosul. Ne dobjon ki több tízezer forintot az ablakon!

Szeretne több termést, jobb tápelem-hasznosulást?

Javítaná a tápanyag-feltáródást?

Pótolna egyszerre nitrogént, kalciumot és magnéziumot?

Meszezné a talajt?

Javítaná a talajszerkezetet, a vízbefogadó képességet?

A megoldás a nitrogén és a talajjavító anyagok egyedülálló kombinációja, a Green Max!

Gyors hasznosulás! Tökéletesen gömb alakú, granulált műtrágya! Egyedülálló minőség! Azonnal hat és hatása tartós! Green Max!

Más kalciumtartalmú anyagok, melyek neutrálisak (pl. gipsz) –, a talaj pH-t nem javítják!

Ne tegye kockára az unokáinktól kölcsönkapott Földet! Használja a Green Maxot!