A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában

2023. March 1., Wednesday

A Green Max tápanyagai a kiskert szolgálatában

 

A Genezis Green Max egy egyedülálló talajkondicionáló készítmény, a fenntartható és környezetbarát növénytáplálás nélkülözhetetlen eleme. A nitrogén műtrágyák új generációja, ahol a talaj szerkezetének, termőképességének megóvása és fenntartása áll a középpontban. Talajjavító hatóanyaga a dolomit kb. 400 millió éve keletkezett, egyedülálló összetételű és minőségű ősi kőzet, mely a Balaton mellékéről származik. A Green Max tápanyagain keresztül biztosítja a növényeink dinamikus növekedéséhez fejlődéséhez szükséges nitrogént, kalciumot és magnéziumot, javítja ellenállóképességüket. A gyártásánál alkalmazott talajjavító összetevő szemcsemérete parányi (20-40 μm), így óriási fajlagos felületének köszönhetően a talajban gyorsan tud hasznosulni. Hatására javul a talaj szerkezete, nő a nitrogén- és foszforszolgáltató képessége, megélénkül a talajélet. Ezáltal nagyobb termésmennyiséget és jobb termésminőséget tudunk elérni.

A Green Max nitrogénje a növekedés motorja. A korai fejlődési időszakot követő gyors növekedés időszakában és később a termésképzés során is szükséges pótlása. Nitrogénigényesek különösen a nagy zöldtömeget fejlesztő levélzöldségek - a fejes saláta, spenót, retek, kínai kel, karalábé, póréhagyma, petrezselyem, - de a paradicsom, uborka, paprika, dinnye és a burgonya is jelentős mennyiséget vesz majd fel a növekedés során (1. táblázat). A gyümölcsfák közül a nitrogénre igényesek az: őszibarack, szilva, meggy, alma és a bogyós termésűek (2. táblázat). A nitrogén nagyrészt a levelekben és a gyümölcsben van. Felvétele az éves intenzív növekedés és gyümölcsfejlődés idején a legnagyobb.

A Green Max nitrogéntartalma a növények számára fokozatosan a talajban történő átalakulási folyamatok révén válik felvehetővé, minimalizálva ezzel a környezet nitrátterhelését, valamint hosszabb ideig képes a növények nitrogénigényét kiszolgálni, mint más termékek.

A Grenn Max kalcium- és magnéziumtartalma révén, különösen a mész- és magnéziumigényes növényi kultúrák – alma, körte, szilva, őszi barack, burgonya, borsó –  más kertészeti, valamint gyógy- és dísznövények– számára kiváló választás. A Green Max kalciumtartalma révén megakadályozza az alma stippesedését (keserű foltosodás), javítja tárolhatóságát. A vegetáció első felében fokozottan kell figyelni pótlására. Zöldségnövényeinknek pedig már palántakorban nagy szüksége van a kalciumra, a jó gyökérfejlődéshez. A Green Max magnéziumtartalma a nitrogénnel együtt felel a növényeink gyönyörű zöld színéért, mivel ez az elem a zöld szintestek (klorofill) központi atomja.

A Green Max-al könnyű dolgozni, szinte tökéletesen gömb alakú granulátum, mely pontosan adagolható és jól szórható.

 

Termékünket keresse a gazdaboltokban, barkács áruházakban (Praktiker, Bauhaus, OBI) és kiskereskedelmi hálózatokban (Tesco, Auchan, Spar, Metro).


Egyéni kérdéseivel forduljon bizalommal kertészeti szaktanácsadónkhoz:

Szűcs Ferenc: szucs.ferenc@nitrogen.hu, +36 30 273 9331.