Javítsa a meggy minőségét lombtrágyázással!

2024. June 15., Saturday

Javítsa a meggy minőségét lombtrágyázással!

Ha június, akkor lombtrágyázás. Legalábbis ami a meggyet illeti, bár a korai fajták már érésben vannak. Ilyenkor még lehet növelni a gyümölcs méretét, javítani a vesszők béérését, érés előtt tíz nappal a színeződését. A fenti célokra kiváló megoldást nyújt a Pétibór Extra, a Kalcidol, a Kalcinol, a Pétisol PK-dús.

Az ízanyagok kifejlődésére a magnézium, a kálium és a bór kifejezetten jótékony hatású. Természetesen ha időközben vas, magnézium (Magnesol+S, Magnemix+S) vagy cinkhiány (Mikromix-A cink) lép fel, azt is érdemes orvosolni.

A kalcium elsősorban a pultállóságot és a gyümölcs keménységét tudja növelni, valamint csökkenti az esők utáni kirepedés veszélyét. Több mikroelem egyidejű pótlására a fajspecifikus készítmények a legalkalmasabbak (Mikromix-A szőlő-gyümölcs).