II. Genezis 2.0 Konferencia

2013. February 4., Monday

2013-ban is Genezis 2.0 Generációváltás a magyar mezőgazdaságban

Immár második alkalommal került megrendezésre Budapesten a Bige Holding csoport Genezis 2.0 Generációváltás a magyar mezőgazdaságban című konferenciája.

A Genezis 2.0 rendezvénysorozatot újabb állomásához érkeztünk 2013. november 20. és 23. között.


A második Genezis 2.0 rendezvényre 45 vendég érkezett. A rendezvény szakmai előadásait Budapest egyik legszebb szállodájában, a Széchenyi István téren található Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben tartottuk 2013. november 21-én és 22-én. A kiválasztott helyszín Budapest szívében, a Duna partján épült, és lélegzetelállító kilátást nyújt a Lánchídra és a Budai várra. A konferencia egyes részeinek helyt adott a Kiosk Budapest és a tavalyi rendezvényről már ismerős Gerbeaud Ház is.


A konferencián a moderátorok szerepét a „Millásreggeli", gazdasági témájú rádióműsorból ismert Kántor Endre és Mihálovits András töltötte be, akik érthető és szórakoztató aspektusból közelítették meg a vállalkozói készségek fejlesztésére irányuló előadásokat, továbbá gondoskodtak arról, hogy az előadóinkban semmi fontos információ ne maradjon bent.

A rendezvény részletes szakmai programja elsősorban a meglévő szakmai tudáson felüli területeket célozta meg a vezetés, menedzsment, stratégiaalkotás, kockázatkezelés, piaci lehetőségek, innováció témakörö
kben.

November 21. csütörtök

- Bige Zoltán, Bige Holding csoport tulajdonos: Vendégek köszöntése, a program bemutatása

- Dr. Antall György, PwC Magyarország Kft. cégtárs: Alábecsült családi vállalkozások

- Bence Balázs, Portfolio Trader igazgató:Tőzsdei alapismeretek

- Heitner Tamás, Solar Capital Markets Zrt. kereskedési igazgató: Gabonafélék piaci kilátásai a világban: merre mehetnek az árak, mi befolyásolja azok alakulását, hol lehet nagy a kereslet?

- Dr. Sebestyén Géza, Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktus: Hogyan hat az emberi pszichológia a gazdasági döntésekben?

- Reng Zoltán, Pannonia Ethanol Zrt. vezérigazgató: Etanol: pro és kontra

- Pozvai Zsolt, Develor International Ltd. CEO: Tréning: Vezetési technikák személyre szabottan


November 22. péntek

- Takács Zoltán, Budapest Bank Zrt. igazgató: Külső finanszírozási lehetőségek

- Jasper Miklós, Regio Compass Kft. ügyvezető:EU pályázati források 2014 HORIZONT 2020

- Tóth Péter, Agrár Európa Kft. ügyvezető igazgató: Változó közös agrárpolitika: hogyan alakulhatnak az uniós támogatások a következő hét évben?

 - Kerekasztal beszélgetés

  Résztvevők: Molnár István, Agrár-Béta Kft. ügyvezető, Keresztes Zsolt, Mezőfalvi Mg. Zrt. termelési vezérigazgató,
  Szabó Lajos, Hódagro Zrt. elnök-vezérigazgató, Cserpes István, Cserpes Sajtműhely Kft. tulajdonos

- Bemutatkozó előadás a Genezis 2.0 tagok részéről
  Pintér Krisztián: Családi gazdaságunk
  Barkó Péter: Béke Agrárszövetkezet, Hajdúböszörmény
  Kerekes László: Családi gazdaságunk, Bonyhád

- Monda Eszter, Budapesti Corvinus Egyetem Phd. hallgató: Jövőkutatás

- Jókuti András, Világevő blog blogger: Pénzt költeni is tudni kell!

A rendezvény méltó zárásaként a gálavacsorát a Gerbeaud Ház dísztermében szerveztük meg. A vacsora megnyitóján a Bige Holding csoport és a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, Bige Zoltán általános igazgató köszöntötte a vendégeket.

 
A felkarolt téma aktualitása és a pozitív visszajelzések megalapozták a program jövőjét, így 2014-ben is folytatódik a rendezvénysorozat. A rendezvények mellett folyamatos támogatást kívánunk nyújtani a sikeres családi vállalkozások fejlődéséhez, emiatt az idei évhez hasonlóan jövőre is szervezünk online webináriumokat vendégeinknek a novemberi élő konferenciánkon kívül.